Kadife Karınca İlaçlaması

Genellikle çöllerde yaşayan kadife karıncaların sırt kısımları kısa ve yoğun kıllarla kaplıdır. Kadife karıncaların üzerindeki bu kalın tabaka adeta bir izole görevi görmektedir. Diğer karınca türlerinde olduğu gibi erkek kadife karıncalardaki bulunan kanatlar yazın uçarak kumun sıcağından kendisini korumasını sağlar. Dişi kadife karıncalarda kanat olmadığından gün içinde sıcak kumların üzerinde dolaşmak zorunda kalırlar. Kadife karıncaların üzerindeki bulunan bu kalın tabaka onları kumun sıcaklığından ve güneşten korunmasını sağlar. Karıncalar, bu tabaka olmadan yaşayamlarını sürdüremez.

Kadife Karınca Böcekleri Zararlı mıdır ?

Hemen hepsi zararlı olan kadife karıncaların  yapıları yaşadıkları iklim koşullarına  değişiklik gösterebilmektedir.  Dişi olan kadife karıncalar çiftleşme sonrasında bulundukları ortamdan uzaklaşarak , kendilerine yumurtalarını saklayacak bir arı yuvası ya böcek yuvası ararlar.  Buldukları yuvanın dışına atılma eğilimlerine karşı oldukça tedbirlidirler  ve her koşulda  yuvada kalmayı başarırlar. Dış kabukları kalın ve sert bir tabakadan oluştuğundan  kadife karıncalar arı yuvalarına yerleşebilmesi ve orada kalabimesi için gerekli  tüm donanıma sahiptirler. Yuvaya giren kadife arılar yuvasında misafir olduğu arıların bal stoğundan beslenebilmektedir.

Kadife Karıncalar Nerede Yaşar ?

Yaz ve sonbahar aylarında yaygın bir şekilde görülen kadife karıncalar çimlerde çayırlarda, ve binalarda görülebilmektedir.

Kadife Karıncıların Fizyolojik Özellikleri Ve Çeşitleri

Sahip olduğu şeffaf olan siyah kanatlarıyla kadife karıncalar parlak renktedir. Bu renkler siyah, kırmızı sarı ve kahverengi, tonlar olarak değişebilmektedir. Genellikle çünkü birbirlerine pek benzemeyen bu kadife karıncalar benzetimlerine ve renklerine göre farklı birçok gruba ayrılmaktadır.

Kadife Karınca Böcekler Zehirli midir?

Karşılaşıldığında insanlardan kaçmayı denese de dişi olan türlerinin elle tutulduğunda acılı bir zehir ile karşılık verebilmektedir. Kadife karıncaların ucunda bulunan uzun iğnesiyle zehrini karşıya aktarmaktadırlar.  Rahatsız edildiklerinde gıcırtılı bir ses çıkardığı bilinen kadife karıncaların olgunlaşmamış olanları arıların dış parazitlerini kendilerine yuva olarak kullanabilmektedir. Yetişkin olan türleri nektar ve su ile beslenen kadife karıncaların bazı türleri böcek ve sineklerin parazitleridir. Daha çok kuru otları taşlı toprakları tercih eden kadife karıncaların öyle tanımlanabilir bir yuvası da bulunmamaktadır.  Bulundukları bölgede herhangi etrafta herhangi bir hasara sebep olmazlar. "inek katili" olarak bilinen kadife karıncalar güçlü zehirciyle bir ineğin öldürebildiğine inanılmasıyla birlikte zombi karınca adıyla da bilinmektedir.